Käytämme evästeitä sivuston toiminnan optimoimiseksi ja kävijätilastointiin. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt tämän. LisätietojaOK
Huolto Myynti Varaosat Verkkokauppa
Pellon

Kastelujärjestelmä

Monipuoliset toiminnot samassa järjestelmässä sikojesi parhaaksi

Pellon sikalan kastelujärjestelmän avulla sikalan osastojen pesu on tehokasta ja taloudellista. Kastelujärjestelmän käyttö puolittaa pesuun tarvittavan ajan sekä säästää vettä.

 

Kastelujärjestelmän avulla porsaiden opettaminen sisäsiistiksi on vaivatonta.

 

Sikalan jäähdytys kesällä Kastelujärjestelmän ja Pellon ilmastoinninohjauksen avulla on tehokasta ja automaattista.

 

Osastojen liotus ennen pesua
Kastelujärjestelmällä helpotetaan sikalan osastojen pesua huomattavasti. Kastelujärjestelmä ohjataan liottamaan pestävää osastoa muutaman tunnin välein 1-2 vuorokaudeksi. Pinttyneet ja kuivaneet likakerrokset irtoavat painepesurilla pestäessä liotuksen jälkeen huomattavasti helpommin.

 

Jaksotettu liotus säästää huomattavasti vettä, sillä pinnoille suihkutetaan vettä ainoastaan sen verran kuin pinnat ehtivät imeä, eikä ylimääräinen vesi valu lietekuiluun.

 

Kastelu n. 5 min. 1-2 tunnin välein.

 

Porsaiden opetus ”sisäsiisteiksi”
Porsaiden saapuessa lihasikalaan helpotetaan kastelulla porsaiden oppimista ”sisäsiisteiksi”.

 

Porsaat valitsevat luonnostaan makuupaikakseen karsinan kuivimman alueen. Kun karsinan ritiläosaa kastellaan oppii porsaat makaamaan muualla karsinassa ja ulostamaan ritiläosaan.

 

Kastelu n. 2 min. ½ tunnin välein.

 

Sikalan jäähdytys kastelujärjestelmän avulla
Kuumilla kesähelteillä järjestelmällä voidaan sumuttaa hienojakoista vesisumua ilmaan. Sumutustiheyttä nostetaan kasteluun verrattuna jolloin ilman kosteus kasvaa ja se sitoo itseensä lämpöä. Samalla siat voivat kastella itseään ja kostunut iho luovuttaa kuivuessaan lämpöä ilmaan, jolloin sian ruumiinlämpö laskee.

 

Kastelu n. 30 s. 1-4 minuutin välein.

 

 

 

Sulje sivuvalikko