Service Försäljning Reservdelar
Pellon

Virikkeet

"Pienille porsaille imetysikäisenä tarjotut virikkeet kohentavat niiden elämänlaatua myös myöhemmin kasvatusvaiheessa. Virikkeinen porsasaika parantaa sikojen sosiaalista kanssakäymistä ja ennaltaehkäisee häiriökäyttäytymistä.” (Sikojen hyvinvointi ja tuotanto-tutkimus)

 

Pellon Kapulapidike

Kapulapidike on hyvä vaihtoehto porsaiden viriketoimintaan. Se on muovista valmistettu U-muotoinen teline puun pitelemiseen. Pidike ruuvataan karsinan seinään 10-15 cm korkeudelle. Sopivan kokoinen puukapula työnnetään putken sisään, ei liian paksua, että porsaat saavat pyöriteltyä ja tuupittua sitä pureskelemisen lisäksi. Puukapula valuu alaspäin sitä mukaa kun sitä järsitään ja lopuksi sen saa vaihtaa uuteen. Karsinassa on näin aina tuoretta pureskeltavaa.

 

Pellon olkihäkki

Luontaisesti sika tutkii ja tonkii, pureskelee ja käyttää kärsäänsä. Sikalassa hairiökäyttäytymisen, esim. toisten sikojen puremisen, ehkäisemiseksi on sioille järjestettävä aktiviteetteja.

 

Olki on osoittautunut edulliseksi ja tehokkaaksi virikkeeksi sikaloissa. Pellon olkihäkistä sika saa irrotettua sopivissa määrin olkea kerrallaan. 

 

Virikeketju

 

 

Jos käytössä on heiluvia virikkeitä, on vaara että porsaat oppivat pureskelemaan kaikkea heiluvaa, kuten toistensa häntiä. Tässä sitä vaaraa ei ole.

 

Vankka häkki voidaan kiinnittää osaston aitaan tai seinään.

 

Olkihäkki ruostumattomasta teräksestä

Sulje sivuvalikko