Service Försäljning Reservdelar
Pellon

Användarerfarenheter

Pellon Feedline återställde tron på automatutfodring

2021

När Jorma Rahikkala ville automatisera utfodringen i den utbyggda lösdriftsladugården visade sig utdelning av foder med bandtransportör vara den bästa lösningen för hela ladugården.  Läs mera...

 

Kalvutfodringsautomaten ger tid att koncentrera sig på att sköta kalvarna

2021

När kostallet på Puolivälis mjölkgård i Alajärvi byggdes ut var anskaffandet av en ny utfodringsautomat för kalvarna en självklar sak.

Läs mera..

 

Anders och Linda Gustavsson, Sverige

2020

Den automatiska fodringen sparar mycket tid och arbete. I videon visas Pellon CutMix bandfoderfördelare för 147 kor på Fänestad Västergård i Sverige.

Fänestad Västergård storsatsar mot framtiden

 

Mikael Forsell, Pedersöde

2020

På videon bekantar vi oss med de dagliga utfodringsrutinerna på Forsells mjölkgård. Gården använder automatisk utfodring med helfoder för en boskap på 200 djur av vilka 110 är mjölkkor. 

 

Peter Züger, Schweiz

2019

Mjölkproducenten Peter Züger från Schweiz berättar på videon sina erfarenheter av Pellon Feedline e-Pro automatiska utfodringssystem (på tyska, textning på engelska).  

 

Välmående kor, återvinning av gödsel och inbesparingar för gården med djupströbåsar 

2019

Juha Salin räknar upp tre fördelar med djupströbåsarna: korna mår och mjölkar bättre, all gödsel som gårdens kor producerar kan återvinnas på gården och avsevärda inbesparingar av strökostnader. Läs mera..

 

Automatisk utfodring ger tid för djuren

2019

Samuel Ingves och MarcusTeir som byggde Ab Euro-Bull Oy:s uppfödningsanläggning för 850 köttdjur anser att det är en självklarhet att blandutfodringen i uppfödningsanläggningen automatiserades så långt som möjligt. Läs mera..

 

 

Jorma Kaasila, Tervola

2018

Jorma Kaasila berättar om sina erfarenheter under fyra år med automatisk utfodring. 

 

Utfodring på världstoppen

2018

- bokstavligen. Läs mera..

 

 

 

Manure Masters skrapa får beröm

2021
På gödselgångarna i den färdigställda utbyggda delen av ladugården på Kallion Tila Oy i Nivala gjordes öppna rännor trots att man på gamla sidan hade betongspalter med djupschakt. Som utgödslingssystem valdes Pellon Manure Master som utvecklats för lösdriftsladugårdar med öppna rännor. Systemet har nu fungerat några år och skrapsystemet har visat sig vara fungerande och mycket djurvänligt samtidigt som det håller de öppna rännorna torra. Läs mera..

 

Vorderbruggerhof, Italia

2019

Automatiskt TMR utfodringssystem i ladugård med tre våningar.

 

Vi skulle aldrig byta ut Side by side-mjölkstationen

2019

På Mäkeläs gård i Lauttijärvi i Sastmola i en lösdriftsladugård som togs i bruk för några år sedan har man förverkligat flera lösningar som ännu är sällsynta i Finland. Nya lösningar har använts i mjölkningen, utgödslingen, energihushållningen och i kornas liggunderlag. Läs mera...

 

Elovasikka Oy, Kiuruvesi

2018

Elovasikka övergick till individuell utfodring av kalvar: ”Livet är så mycket lättare”. Läs mera..

 

Puolivälis mjölkgård

2018

Puolivälis mjölkgård förlängde den dryga 10 år gamla lösdriftsladugården med en till likadan.

Läs mera..

 

Automation är till stor nytta vid utfodring av boskap

2017

I Sykäräinen i Toholampi är Ilpo Wennström som sköter en mjölkgård med 240 kor mycket nöjd med Pellon Groups utfodringssystem och dess pålitlighet. Läs mera...

 

 

Utfodringen effektiveras målmedvetet i Lapinlahti

2017

Juho Sonninen som är husbonde på en mjölkgård i Lapinlahti ville effektivera utfodringen när han beslöt sig för att övergå till automatutfodring. Läs mera..

 


 

Erfarenheter av Hiidenmäki gård

2017

 

Erfarenheter av automatisk utfodring

2015

100 mjölkkor – 9 år – 13 miljoner kilo med Pellons bandutfodring – utan störningar

Maitokartano som finns i Reisjärvi firar lösdriftsladugårdens nioårsfest på hösten. Ägarna Janne Paananen och Markku Kiljala berättar ivrigt om vardagen i lösdriftsladugården. Läs mera..

 

 

 
Sulje sivuvalikko