Käytämme evästeitä sivuston toiminnan optimoimiseksi ja kävijätilastointiin. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt tämän. LisätietojaOK
Huolto Myynti Varaosat Verkkokauppa
Pellon

Vasikanjuotto

Juottoautomaatit ovat tietokoneohjattuja ja ne tunnis-tavat vasikat kaulapannan tai vasikan korvassa olevan tunnistimen ( E-merkki) avulla. Automaattijuotossa kullekin vasikalle voidaan säätää yksilöllinen juottosuunnitelma. Säädettävissä on vuorokauden juoma-määrä, juomakertojen määrä, kerralla annettavan annoksen maksimi koko. Juomana voidaan käyttää tuoremaitoa tai juoma voidaan valmistaa jauheesta ja vedestä.

 

Automaatti antaa juoman aina oikean lämpöisenä ja tasalaatuisena. Vasikoiden vieroitus tapahtuu myös hallitusti suunnitelman mukaisesti vasikan juomamäärää pienentämällä. Automaatti ilmoittaa myös mahdollisista juomahäiriöistä. Juottoautomaatti antaa vasikalle juoman aina juottosuunnitelman mukaan väsymättä.

 

Vapaassa hapanjuotossa vasikat saavat juoda vapaasti tai lähes vapaasti. Hapanjuotto säästää työtä koska juomaa ei tarvitse joka kerta valmistaa erikseen. Hapatettu juoma säilyy juomakelpoisena 1-3 päivää riippuen ilman lämpötilasta. Juoman lämpötilan tulee olla 15–30 astetta olosuhteista riippuen.

 

Hapanjuotossa vasikoita juotetaan joko tuttiämpäristä tai isosta säiliöstä. Säiliön lisäksi tarvitaan tutit ja letkut. Säiliö sekä letkut ja tutit on pestävä säännöllisesti.

 

Menetelmä vähentää työmäärää. Hukkamaidot voidaan hyödyntää tehokkaasti. Hapanjuotto myös parantaa vasikoiden terveyttä sillä juoman happamuus ehkäisee vasikkaripuleja. Menetelmä myös vähentää navan ja korvien imemistä vasikoilla.

 

Automaation avulla työnsäästöä ja tarkkuutta!

Sulje sivuvalikko