Käytämme evästeitä sivuston toiminnan optimoimiseksi ja kävijätilastointiin. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt tämän. LisätietojaOK
Huolto Myynti Varaosat Verkkokauppa
Pellon

Visiiri-ruokintaseinä

Pellon Visiiri -ruokintaseinällä saavutetaan huomattavia etuja pihatossa

Ruokinnan järjestäminen visiiriseinällä säästää tilaa esim. 70 lehmän ja nuoren karjan pihatossa 100-200 m2. Tämä merkitsee huomattavia säästöjä rakennuskustannuksissa.
Myöskään rehunjakovaunujen kasvava koko ei vaadi rakennukseen lisäkorkeutta, sillä vaunu kulkee ulkotilassa. Pakokaasut eivät pilaa navettailmaa ja maitoon ei kulkeudu hengityksen kautta savukaasujen epäpuhtauksia.


Parantunut rehunjakohygienia
Seosrehuvaunun renkaissa oleva lika ei siirry rehuun ruokintapöydällä, sillä rehu jaetaan vaunulla rakennuksen ulkopuolelta vain rehulle tarkoitettuun kaukaloon. Salmonellan leviämisreitti saadaan näin katkaistua.


Turvallinen ja taloudellinen
Avautuva visiiri on eläinturvallinen. Visiiri-ruokintaseinää käytettäessä ei navetan suuria ovia tarvitse avata traktorille. Tällöin navettaan ei synny tarpeetonta vetoa, ja kylmää ilmaa, eteenkään talvella.

Runkorakenneohje
Avara ruokintakaukalon yläpuolinen kehärakenne (”vinttivaraus” min. 950x650mm) helpottaa lypsävien ruokinnan tehostamista puoliautomaattiseksi mattoruokinnan ja apetäyttöpöydän avulla myöhemmin.

 

Onnistunut ruokinta
Lypsyasemapihatossa on suositeltavaa tehdä vähintään kaksi apevaunujakoa päivässä lypsäville. Umpilehmille ja nuorkarjalle jaetaan omat kuitupitoisemmat seokset vähintään kerran päivässä. Robottipihatossa ruokintakertojen lisääminen pienentää tutkimusten mukaan huomattavasti aamupäiväruuhkaa lypsypaikalla parantaen lypsyrobottien kapasiteettia. Ruokintakertojen lisäys nostaa merkittävästi ensikkojen ja lypsyryhmän arimpien maitomääriä sekä vahvistaa kiimoja ja parantaa tiinehtymistä.
Runkorakenneohje
Avara ruokintakaukalon yläpuolinen kehärakenne (”vinttivaraus” min. 950x650mm) helpottaa lypsävien ruokinnan tehostamista puoliautomaattiseksi mattoruokinnan ja apetäyttöpöydän avulla myöhemmin.

Lisätiedot

  • Kolminkertainen visiirikennolevy pitää pakkasen kurissa
  • Visiirin kennolevyn reunoilla, myös saranapuolella, on EPDM-suojakumi estäen viiman ja vedon
  • Rakenteiden optimoinnilla on päästy huomattavasti kevyempään rakenteeseen kestävyydestä tinkimättä
  • Visiirissä on kaksisuuntainen aukeavuus: ruokinta-asento sekä lisätuuletusasento kesällä
  • Siisti itsepuhdistuva rakenne - tukeva lintuverkko yhdessä kaukalosuojakumen kanssa suojaavat visiirin rakenteita rehuroiskeilta
  • Työturvallisuusnormit täyttävä rakenne varoitusvilkkuvalolla
  • Visiiri saatavissa sähkökäyttöisellä tai manuaalisella ohjauksella
  • Hydraulinen kääntösylinteri toimii myös pakkasella
  • Kokonaisuutena eristetty rakenne - ei kylmäsiltoja – ei vetoa
  • Pitkäikäinen ratkaisu, ei vääntyile

Kuvat

<b>Pellon visiiri</b>
<b>Pellon visiiri</b><br>Käyttökoneikon kätisyys vaihdettavissa
<b>Pellon visiiri</b><br>Kevyesti pyörivät vaihdettavat nailonrullalaakerit.
<b>Pellon visiiri</b><br>Runkoakselina kuumasinkityt RHS Ø 114,3 mm 5mm sekä tukevat visiiri-ikkunakehät .
<b>Pellon visiiri</b><br>Ns. ”vinttivaraus” eli avoin visiiriseinäkehärakenne ruokintakaukalon päällä helpottaa ruokinnan myöhempää automatisointia robottipihatossa.
<b>Pellon visiiri</b><br>Visiirissä on kaksisuuntainen aukeavuus: ruokinta-asento sekä lisätuuletusasento kesällä
Sulje sivuvalikko