Käytämme evästeitä sivuston toiminnan optimoimiseksi ja kävijätilastointiin. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt tämän. LisätietojaOK
Huolto Myynti Varaosat Verkkokauppa
Pellon

Pellon Patteri

Maidon jäähdytyksestä vapautuu runsaasti lämpöenergiaa joka on taloudellista ottaa talteen ja hyödyntää käyttövesien ja eläinten juomavesien lämmityksessä.

Lämpimän veden tarvetta on navetoissa runsaasti. Pellon Patteriin varastoitunutta energiaa voidaan käyttää myös lattialämmityksissä sekä pesuprosesseissa.

 

Pellon Pattereita on saatavilla useita eri kokoja ja erilaisilla varustuksilla. Yhteistä kaikille malleille on vahva lämmöneristys joka takaa mahdollisimman pienet lämpöhäviöt.
Vakiomallin Patterien vesitila on erotettu välilevyllä, joka mahdollistaa viileämmän veden saannin vesitilan alaosasta ja kuumemman veden saannin vesitilan yläosasta.
Alaosan viileämpää massavettä käytetään maidon jäähdytyksessä ja siitä saadulla lämpöenergialla lämmitetään käyttövesikierukoiden välityksellä esim. eläimille käytettävä juomavesi.
Yläosaan kerääntynyt kuumempi vesimassa hyödynnetään käyttövesikierukoiden kautta korkeampaa vesilämpötilaa vaativissa kohteissa. Yläosan lämpötilaa on mahdollista nostaa vielä korkeammaksi esim. sähkövastuksella.

 

Pellon Patterin tehokkaan lämmön talteenoton takaa oikean kokoiseksi mitoitettu varaaja. Lisättynä karjakoon mukaan valituilla lämminvesikierukoilla ja mahdollisella lisälämmön sähkövastuksilla.

 

Pellon Pattereita on helppo täydentää myöhemmin. Vakiomallin Patterissakin on runsaasti liitäntämahdollisuuksia käyttövesikierukoille, sähkövastuksille ja erilaisille putkilähdöille.

 

 

Sulje sivuvalikko