Käytämme evästeitä sivuston toiminnan optimoimiseksi ja kävijätilastointiin. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt tämän. LisätietojaOK
Huolto Myynti Varaosat
Pellon

Pellon DryAir

Pellon DryAir ilmastointi

DryAir ilmastointijärjestelmä pystyy poistamaan jopa kolmanneksen tallissa syntyvästä kosteudesta, jolloin normien mukaisellakin ilmanvaihdolla tallissa säilyy kuiva, hajuton ja miellyttävä ympäristö.

  • Kosteus pois
  • Lämpö talteen
  • Vedoton ilmastointi talliin

1. DryAir:lla kosteus kuriin

 

DryAir järjestelmän kondensiopelti on talvella tallin kylmin pinta, koska kylmä tuloilma johdetaan sen taakse. Talli-ilman ylimääräinen kosteus tiivistyy kondensiopellille, josta se valuu alla olevaan vesikouruun ja siitä edelleen viemäriin.

Koska kaikkea kosteutta ei tarvitse ajaa ilmanvaihdon avulla ulos, pienenee ilmanvaihdon tarve noin kolmanneksella, ja normienmukainen ilmanvaihto riittää pitämään tallin kuivana ja suhteellisen kosteuden ihannearvoissa.

 

2. Lämpö talteen

 

Samalla kun vesihöyry tiivistyy kondensiopellille, vapauttaa se sitomaansa energiaa, joka puolestaan lämmittää tuloilmaa. Yli 15 asteen pakkasissa on tuloilman lämpötila noussut -5 asteeseen.

 

3. Vedoton ilmastointi

 

Hevosiin kohdistuva vetoisuus pienenee. Sen tärkein tekijä on tulevan ilman ja huoneilman välisen lämpötila eron pieneneminen. Tuloilman lämmetessä ja jakaantuessa tasaisesti koko tallin pituudelta, saadaan DryAir:lla vedoton ilmanvaihto ja olosuhteet, jossa viihtyvät niin hevoset kuin hoitajatkin.

 

 Siisti ratkaisu takaa viihtyvyyden

 

Sulje sivuvalikko